Članovi ŽIT-a DCK Zagrebačke županije sudjeluju u pružanju pomoći izbjeglicama iz Ukrajine

Članovi županijskog interventnog tima Društva Crvenog križa Zagrebačke županije sudjeluju u prihvatu izbjeglica iz Ukrajine koji su organizirano smješteni u prihvatnom centru u Motelu Plitvice. Članovi županijsko interventnog tima sudjeluju u evidenciji pristiglih osoba te im po potrebi pomažu u kontaktu s bliskim osobama kao i u pružanju psihosocijalne podrške.

Budući da se u našoj zemlji trenutno nalazi manji broj izbjeglica, Hrvatski Crveni križ uspješno odgovara na njihove potrebe iz postojećeg stanja zaliha. Trenutno se ne prikupljaju materijalne donacije za Ukrajinu i okolne zemlje jer nacionalna društva Crvenih križeva u tim zemljama odgovaraju na potrebe pristiglih ljudi. Hrvatski Crveni križ u kontaktu je s njima i u ovome trenutku nisu iskazali potrebe za dodatnim materijalnim donacijama a ukoliko iskažu potrebe, Hrvatski Crveni križ obavijestit će javnost.

Hrvatski Crveni križ sa svojim društvima raspolaže i s dovoljnim brojem volontera, ali svi oni koji žele pomoći mogu se javiti najbližem društvu Crvenoga križa koji će ih angažirati po potrebi. Trenutno postoji potreba za prevoditeljima s ukrajinskog jezika i svi oni koji u tom dijelu mogu pomoći, molimo da se jave na e-mail ukrajinska-kriza@hck.hr.

Cilj je jasan – ublažiti patnju svakog čovjeka!

#dckzz #hck #redcross #ukraine

Scroll to Top
Skip to content