Održana sjednica Savjeta za socijalnu skrb

Savjet za socijalnu skrb Zagrebačke županije održao je svoju 5. sjednicu na kojoj su članovi usvojili Izvješće o radu za 2023. godinu i Plan rada Savjeta za socijalnu skrb Zagrebačke županije za 2024. godinu, u kojem je najveći naglasak na izradu Socijalnog plana Zagrebačke županije za trogodišnje razdoblje.

Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Ksenija Čuljak upoznala je članove Savjeta o planiranim aktivnostima Zagrebačke županije u području socijalne skrbi i hrvatskih branitelja za 2024. godinu.

Istaknula je natječaje namijenjene braniteljskim udrugama, zatim udrugama i drugim neprofitnim organizacijama čije područje djelovanja je zdravstvenog, socijalnog i humanitarnog značenja, dodjelu jednokratnih novčanih pomoći kao i program „Pomoć u kući“ koji Zagrebačka županija provodi na području općina Žumberak, Pokupsko i Pisarovina. Posebno je istaknula novi projekt – pomoć u provedbi programa „Zaželi – prevencija institucionalizacije“ za što je u proračunu Županije osigurano 65 tisuća eura namijenjenih za božićnice i regres ženama koje gradska društva Crvenog križa planiraju zaposliti na programu.

Scroll to Top
Skip to content