Međunarodni dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, obilježava svake godine 8. svibnja, a u Hrvatskoj započinje i Tjedan Crvenoga križa koji traje do 15. svibnja.

Ovogodišnja poruka Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, čiji smo i mi član, je:

„Kad je dobar dan mi smo vaši prijatelji ili susjedi, vaša sestra ili vaš brat. Tu smo jedni za druge. U teškim danima, mi smo oni koji smo uz vas, koji slušamo što vam je na duši, pomažemo vam pronaći što vam je potrebno. A u najtežim od najtežih dana, možete se osloniti na nas, u našim gradovima i našim ulicama, u našim školama i bolnicama. Pronaći ćete nas. Brodom, biciklom, preko brda i rijeka, bit ćemo tamo.
Preživjeli smo neka od najtežih vremena, ali čak i u najtežim od najtežih vremena, u ovome smo zajedno.
I zajedno smo #Nezaustavljivi.“

Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije tijekom ovogodišnjeg Tjedna Crvenog križa od 8. do 15. svibnja donirati će prijenosna računala za gradska društva s područja Sisačko-moslavačke županije koja su tijekom potresa pretrpjela velike materijalne štete kao i donacija za višečlanu obitelj u Ivanić-Gradu.

Protekla godina koju je obilježila pandemija, ali i potresi u pojedinim dijelovima Hrvatske, bila je iznimno teška i stresna za sve. Upravo zato Hrvatski Crveni križ od početka pandemije intenzivno radi na pružanju psihosocijalne podrške stanovnicima, a naročito onima na potresom pogođenim područjima. S naglaskom na dizanje svijesti javnosti o važnosti brige za mentalno zdravlje svih dobnih skupina građana, Hrvatski Crveni križ tijekom Tjedna Crvenoga križa provodi kampanju “Mojih 5 minuta mira”.

Prethodni članakSljedeći članak
X