DCK na 2. Nacionalnoj vježbi specijalističkih interventnih timova za spašavanje života na vodi

Djelatnici i volonteri DCK Zagrebačke županije te Gradskog društva Crvenog križa Samobor i Gradskog društva Crvenog križa Velika Gorica sudjelovali su na 2. Nacionalnoj vježbi specijalističkih interventnih timova za spašavanje života na vodi u otežanim uvjetima HCK.

Hrvatski Crveni križ organizirao je 2. Nacionalnu vježbu specijalističkih interventnih timova za spašavanje života na vodi u otežanim uvjetima od 6. do 8. listopada 2023. na jezeru Jarun u Zagrebu.

Hrvatski Crveni križ intenzivno radi na razvoju znanja i tehničkih kapaciteta za spašavanje na vodi s ciljem podizanja spremnosti za učinkoviti odgovor na sve veće izazove današnjice, izazvane ljudskim djelovanjem i klimatskim promjenama. Cilj je što brže i što učinkovitije, a prije svega i što sigurnije djelovati u spašavanju, kako prema unesrećenima, tako i vodeći brigu o sigurnosti spasioca.

Pripadnici specijalističkih interventnih timova za spašavanje života na vodi u otežanim uvjetima Hrvatskog Crvenog križa prošli su vježbe s područja: spašavanje osobe iz rijeke i jezera, evakuacija i transport osoba iz poplavljenih objekata, spašavanje osoba iz rijeke pomoću specijalističkih plovila, spašavanje osoba u blizini nepristupačne obale te potražne akcije traganja i spašavanja na rijeci i jezeru.

Scroll to Top
Skip to content