Održan trening za interventne timove na dvije lokacije

U Zagrebu i Starom Brodu održani su edukacijski treninzi za djelovanje na poplavljenim područjima u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa.

Treninzi za članove interventnih timova održani su 7. i 9. rujna, a na njima su sudjelovali volonteri i djelatnici Društva Crvenog križa Zagrebačke županije i GDCK-a Zagreb.

Cilj je treninga edukacija i priprema pripadnika osnovnih interventnih timova Crvenog križa za djelovanje u poplavljenim područjima.

Dvodnevna edukacija sastojala se od sljedećih tema: područje djelovanja i opasnosti (tekuća, stajaća voda), samospašavanje, djelovanje iz plovila, spašavanje s priručnom plutajućom opremom ili opremom za spašavanja koja se koristi tehnikom dobacivanja bez ulaska u vodu.

Navedena edukacija je važna za osiguravanje dodatnih ljudskih resursa u slučaju dostave namirnica u slučaju poplava i spašavanja života na vodi.

Tijekom dvodnevne  teorijske i praktične obuke osmero članova Interventnog tima Društva Crvenog križa Zagrebačke županije (GDCK Dugo Selo, GDCK Ivanić-Grad, GDCK Samobor, GDCK Velika Gorica) uspješno je savladalo nova znanja i vještine.

Praktični dio treninga održan je na rijeci Kupi u Starom Brodu uz domaćine GDCK Sisak.

Scroll to Top
Skip to content