Godišnji sastanak ravnatelja društava Hrvatskog Crvenog križa

[vc_row][vc_column][vc_media_grid element_width=”3″ gap=”25″ grid_id=”vc_gid:1584803952553-9758b80c-de0e-9″ include=”831,832,833,834,835,836,837″][vc_column_text]Foto: izvor www.hck.hr[/vc_column_text][vc_column_text]Redoviti godišnji sastanak ravnatelja društava Hrvatskog Crvenog križa održan je u Zagrebu od 20. do 21. veljače 2020. godine. Kao i uvijek, teme koje su odabrane za raspravu, aktualne su i korisne za rad Hrvatskog Crvenog križa.

Sastanak ravnatelja započeo je temom vodstva. Naime, svi ravnatelji društava Crvenoga križa vođe su svojih timova i važno je da se redovito educiraju o novinama načina vođenja kako bi efikasnije obavljali svoj posao. Gost predavač bio je profesor Mislav Ante Omazić, profesor na Katedri za organizaciju i menadžment Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Nakon toga uslijedio je panel na kojemu su sudjelovali bivši premijer Vlade nacionalnog jedinstva dr. Franjo Gregurić, bivša ministrica Bernardica Juretić, bivši vaterpolist, a sada djelatnik u Hrvatskoj turističkoj zajednici Dubravko Šimenc te prokuristica u tvrtki Kraš Marica Vidaković. Svi panelisti pričali su o svojim iskustvima vodstva, izazovima s kojima su se susretali te odnosu prema svojim djelatnicima. Drugoga dana sastanaka razgovaralo se o temama važnim za rad Hrvatskog Crvenog križa poput zaštite dokumentacije, unapređenja sustava doniranja hrane, projekata solidarnosti te EU fondova.
Prije početka radnoga dijela sastanaka kojemu su nazočili brojni državni tajnici i pomoćnici ministra, ravnatelje su pozdravili predsjednik HCK dr. Josip Jelić i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić.

Izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Roberta Markta  posebno je naglasio važnost okretanja budućnosti i upotrebi novih tehnologija za pomoć ljudima u potrebi. Istaknuo je i kako fokus Crvenoga križa treba biti na socijalnim temama jer je još uvijek veliki broj onih kojima je potrebna pomoć.

Sastanak ravnatelja društava Crvenoga križa završen je zaključcima koji će poslužiti kao temelj za daljnji razvoj programa Hrvatskoga Crvenog križa, a na dobrobit onih kojima su ti programi i namijenjeni.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Scroll to Top
Skip to content