Održana 5. redovna sjednica DCK Zagrebačke županije uz dodjelu plaketa

5. redovna sjednica Skupštine Društva Crvenog križa Zagrebačke županije održana je 20. prosinca 2023. u Sv. Ivanu Zelini.

Na Skupštini su razmatrani i usvojeni sljedeći strateški dokumenti za provođenje aktivnosti: izmjene i dopune financijskog plana za 2023., program rada za 2024. godinu i financijski plan za 2024. godinu.

Na Skupštini su povodom jubilarnih obljetnica dodijeljene: jubilarna plaketa Zagrebačkoj županiji za izniman doprinos i nesebično pruženu pomoć u ostvarivanju humanitarnih ciljeva Hrvatskog Crvenog križa DCK Zagrebačke županije. Plaketu je preuzeo župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, a uručile su je potpredsjednica Ivana Bajt i ravnateljica Društva Crvenog križa Zagrebačke županije Drinka Sopta.

Dodijeljene su i jubilarne zahvalnice zastupnicima Skupštine 6. i 7. saziva DCK Zagrebačke županije. One se dodjeljuju za poseban doprinos i nesebično pruženu pomoć u ostvarivanju humanitarnih ciljeva  DCK Zagrebačke županije.

 Hrvatski Crveni križ ove godine obilježava 145 godina postojanja i djelovanja Crvenog križa na tlu današnje Republike Hrvatske: 30 godina od priznanja Hrvatskog Crvenog križa kao samostalnog nacionalnog društva u sklopu Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Međunarodni odbor Crvenog križa priznao je Hrvatski Crveni križ kao nacionalno društvo, čime je Hrvatski Crveni križ postao 158. član Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca te ulaska Hrvatskog Crvenog križa u članstvo Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca i 70 godina dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog križa.

 Skupština Hrvatskog Crvenog križa donijela je Odluku o ustanovljenju jubilarnog priznanja Hrvatskog Crvenog križa u 2023. godini povodom značajnih jubileja koji se obilježavaju u 2023. godini.

 Odbor Hrvatskog Crvenog križa Društva Crvenog križa Zagrebačke županije na 15. sjednici, održanoj 23.svibnja 2023. godine donio je Odluku o dodjeli jubilarne plakete Zagrebačkoj županiji i dodjelu jubilarnih zahvalnica zastupnicima Skupštine 6. i 7. saziva.

Scroll to Top
Skip to content