Predstavljena Monografija Gradskog društva Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika

Gradsko društvo Crvenog križa Samobora održalo je svečano predstavljanje Monografije Gradskog društva Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnikau Centru za mlade Bunker, a tijekom predstavljanja dodijeljene su i zahvalnice za potporu rada tog društva.

Na predstavljanju su sudjelovali članovi, podupiratelji i partneri samoborskog Crvenog križa koji od 1902. godine ustrajno radi na svojoj glavnoj zadaći – pomaganje osobama i potrebi.

Na predstavljanju su govorili Petra Somek, povjesničar Nikola Cik i novinar Edi Kirschenheuter, ujedno i predsjednik samoborskog Crvenog križa.

Monografija donosi pregled postignuća i svakodnevnog rada zaposlenika i volontera koji traje i danas, a znanstvenim istraživanjem njezinih autora došlo je do potpuno novih spoznaja, kao što je ona da je Crveni križ u Samoboru osnovan punih 39 godina ranije od 1953. godine, koja se sve dosad smatrala početnom godinom rada.

Tijekom predstavljanja monografije dodijeljene su i zahvalnice na potpori radu samoborskog Crvenog križa Općini Stupnik, gradovima Svetoj Nedelji i Samoboru, Zagrebačkoj županiji, Društvu Crvenog križa Zagrebačke županije te Hrvatskom Crvenom križu kao i brojnim pojedincima.

U ime Društva Crvenog križa Zagrebačke županije, zahvalnicu je preuzela ravnateljica Drinka Sopta.

Scroll to Top
Skip to content