Osigurana sredstva za regres i božićnicu za geronto-domaćice

Zagrebačka županija u sklopu programa „Zaželi-prevencija institucionalizacije“ osigurala je za sve geronto-domaćice regres i božićnicu jer ta davanja nisu predviđena EU projektom.
Ugovori vrijedni 68.600 eura za trogodišnje razdoblje provedbe programa uručeni su danas ravnateljima gradskih društava Crvenog križa Dugo Selo,  Ivanić-Grad, Jastrebarsko,  Samobor, Sveti Ivan Zelina, Velika Gorica i Vrbovec.  

Ugovore je uručio zamjenik župana Ervin Kolarec uz nazočnost pročelnice Upravnog odjela za zdravstveno-socijalnu skrb i Ksenija Čuljak i ravnateljice DCK Zagrebačke županije Drinke Sopte.

U ime svih gradskih društava Crvenog križa,  na dodijeljenim sredstvima zahvalila je ravnateljica GDCK Samobor Anica Francetić Kufrin i podsjetila kako je Zagrebačka županija već u provedbi prve faze ovog projekta Gradskim društvima Crvenog križa donirala automobile koji su i dalje aktivni na terenu.  

O iskustvima rada u okviru projekta „Zaželi – nisi sam“, govorile su geronto-domaćice Kata Zrakić iz GDCK Samobor i Ana Stepinac iz GDCK Velike Gorice.

„Mi smo možda i jedini koji otvaramo vrata domova tih naših korisnika, njihovo svjetlo u tunelu i oni u nas polažu veliku nadu jer svoj život žele provesti u toplini svoga doma“, naglasila je Kata Zrakić.

Zahvaljujemo Zagrebačkoj županiji na podršci i donaciji.

Scroll to Top
Skip to content