Sprječavanje širenja zaraze: Ovako se pravilno peru ruke

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Posljednjih dana često slušamo o važnosti pravilnog pranja ruku. Mnogima se to možda čini kao nepotrebna informacija, ali zapravo veliki broj ljudi po već ustaljenim navikama ruke pere na brzinu, a potrebno je barem 20 do 30 sekundi kako bi se ruke pravilno oprale.

Čiste ruke umanjuju mogućnost zaraze, uključujući i prenošenje koronavirusa pa zato s vama dijelimo letak koji si možete isprintati i podsjetiti se kako pravilno oprati ruke.[/vc_column_text][vc_single_image image=”1247″ img_size=”full”][vc_column_text]HCK je organizirao javnozdravstvenu kampanju oglašavanja plakata o „Pravilnom pranju ruku“ u javnom prijevozu u pet gradova Hrvatske – Dubrovniku, Osijeku, Splitu, Zadru i Zagrebu u razdoblju od kraja srpnja do sredine rujna 2020.
Istovremeno, organizirana je i javnozdravstvena kampanja u sklopu koje su isti plakati postavljeni na 25 plaža u Republici Hrvatskoj gdje će biti sve do kraja listopada 2020.

Tijekom listopada i studenog edukativni plakati HCK  bit će postavljeni u 50 poslovnih zgrada u Zagrebu.

Cilj je ove javnozdravstvene kampanje podsjećanje svih stanovnika na važnost održavanja redovite i pravilne higijene ruku kako bi se smanjio rizik od zaraze koronavirusom (SAR-CoV-2) i suzbilo daljnje širenje oboljenja COVID-19.

Izvor: hck.hr[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Scroll to Top
Skip to content