Tjedan Crvenog križa obilježen uz brojne aktivnosti gradskih društava

Od 8. do 15. svibnja tradicionalno se obilježava Tjedan Crvenog križa, a gradska društva Crvenog križa s područja Zagrebačke županije tom su prigodom provodila različite aktivnosti u lokalnim zajednicama s ciljem promocije svega onoga što Crveni križ radi.Uoči početka samoga Tjedna Crvenog križa, Hrvatski Crveni križ u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Vrbovec organizirao je zajedničko druženje uz nedjeljni ručak koji su pripremili volonteri i korisnici programa Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec i raseljene osobe iz Ukrajine koje trenutno žive na području Vrbovca.

Gradska društva Crvenog križa Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Samobor, Sveti Ivan Zelina i Velika Gorica održali su, među ostalim, radionice i prezentacije vještina prve pomoći za najmlađe i školarce.

U Tjednu Crvenog križa gradska društva Dugo Selo, Samobor i Zaprešić u sklopu akcije Vaš dar za pravu stvar u prodavaonicama Kauflanda prikupljala su prehrambene artikle za osobe u potrebi.

U Tjednu su provedene i redovne akcije dobrovoljnog davanja krvi, a održano je i 24. natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa.

Ovogodišnji moto Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca – „Sve što radimo, radimo od srca“ osmišljen je s ciljem poticanja tolerancije, solidarnosti i humanitarnog djelovanja.
 

 

Scroll to Top
Skip to content