Održano 24. državno natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

Ekipa podmlatka Gradskog društva Crvenog križa Dugo Selo predstavljala je Zagrebačku županiju na 24. državnom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa.

Hrvatski Crveni križ je u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje u subotu, 13. svibnja 2023. godine u Zagrebu organizirao 24. državno natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa koje se tradicionalno održava u Tjednu Crvenog križa. Domaćini ovogodišnjeg natjecanja bili su Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb i Osnovna škola Izidora Kršnjavoga u kojoj je i održano natjecanje.

Ekipa OŠ Stjepan Radić Božjakovina Crvenog križa Dugo Selo, predstavnica Zagrebačke županije, osvojila je osmo mjesto na Državnom natjecanju mladih uz mentoricu, profesoricu Ivanu Skočić.

U kategoriji podmlatka pobijedila je ekipa Gradskog društva Crvenog križa Trogir iz Osnovne škole Okruk iz Okruga Gornjeg. Nagradu im je uručio predsjednik Hrvatskog Crvenog križa prim. dr. Josip Jelić.

U kategoriji mladih pobijedila ekipa Gradskog društva Crvenog križa Zagreb iz V. gimnazije. Nagradu im je uručila predsjednica Državnog povjerenstva za provedbu natjecanja Marina Pinjagić Telak.

Čestitamo svim sudionicima natjecanja na postignutom rezultatu i prikazanom zavidnom znanju iz vještina prve pomoći, ali i poznavanju međunarodnog humanitarnog prava, ljudskih i dječjih prava te poznavanju Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca i Hrvatskog Crvenog križa!

Scroll to Top
Skip to content