Uručena donacija ortopedskih i medicinskih pomagala

I ove godine u  sklopu projekta „Posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala“, Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije nabavilo je ortopedska i medicinska pomagala. Nabavljeno je 35 električnih bolničkih kreveta, 24 medicinska madraca, 11 antidekubitalnih madraca, 14 invalidskih kolica,15 hodalica bez kotača, 14 hodalica s kotačima, 14 PVC plahti, 7 princeza s kotačima (wc stolice) te 20 štaka za hodanje ukupne vrijednosti 152.224,00 kuna

Donaciju opreme Gradskim društvima Crvenog križa Dugo Selo, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Samobor, Sv. Ivan Zelina, Vrbovec, Velika Gorica i Zaprešić uručio je zamjenik župana Zagrebačke županije g. Ervin Kolarec.

„Ova vrijedna oprema bit će od velike pomoći našim sugrađanima. Želim ovom prilikom istaknuti da su gradska društva Crvenoga križa tijekom pandemije koronavirusa, a onda i potresa, odradila odličan posao. Uvijek su bili tu kada je našim sugrađanima trebala pomoć. I stoga zaslužuju punu podršku Županije“, rekao je Kolarec, zahvalivši i brojnim volonterima Crvenog križa što su uvijek od pomoći osobama koje se nađu u nevolji.

„Cilj ovog projekta je omogućiti besplatno korištenje raznih ortopedskih i medicinskih pomagala osobama s trajnim invaliditetom, oboljelima od kroničnih bolesti, palijativnim bolesnicima, nepokretnim i gerijatrijskim bolesnicima, kao i bolesnicima koji su privremeno nepokretni zbog oporavka od operativnih zahvata, lomova ekstremiteta te naglo oboljelim osobama“ istaknuo je prilikom primopredaje dr. Ivica Cvetković predsjednik Društva Crvenog križa Zagrebačke županije.

Za više informacija o načinu posuđivanja korisnici se mogu obratiti gradskim društvima Crvenog križa s područja Zagrebačke županije.

Scroll to Top
Skip to content