50. akcija “Solidarnost na djelu”

U četvrtak, 13. listopada 2022. godine diljem Hrvatske provest će se 50. humanitarna akcija „Solidarnost na djelu“. Riječ je o najstarijoj zajedničkoj akciji svih društava Hrvatskog Crvenog križa, a namijenjena je ljudima u potrebi.
Financijska sredstva prikupljat će se putem novčanih bonova od pet i jedne kune te putem uplata na žiro račune društava Crvenog križa. Od prikupljenih sredstava nabavit će se humanitarna pomoć sukladno potrebama korisnika na terenu: hrana, higijena, peći na drva i ogrjev i slično.
Materijalna dobra poput odjeće, obuće, hrane i higijene, prikupljaju se u društvima Crvenog križa te na drugim mjestima na kojima će gradska društva organizirati prikupljanje.

Osim navedenoga, u akciji „Solidarnost na djelu“, a u sklopu projekta „Vaš dar za pravu stvar“, prikupljaju se i osnovni prehrambeni proizvodi (sol, brašno, ulje, šećer, riža, tjestenina, juhe u vrećici, riblje i mesne konzerve) u trgovinama Kauflanda u razdoblju od 10. do 16. listopada. Hrvatski Crveni križ i Kaufland akciju provode u Kaufland trgovinama u: Dugom Selu, Biogradu na Moru, Bjelovaru, Čakovcu, Đakovu, Karlovcu, Koprivnici, Kutini, Makarskoj, Novoj Gradiški, Osijeku, Poreču, Požegi, Puli, Rijeci, Rovinju, Samoboru, Sinju, Sisku, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Trogiru, Varaždinu, Velikoj Gorici, Vinkovcima, Virovitici, Vukovaru, Zadru, Zaboku, Zagrebu i Zaprešiću.

Uz osnovni cilj – prikupljanje dobara za osobe u potrebi, jednako je važno i poticanje solidarnosti, posebno među mladima. Stoga, uključimo se i ovoga puta vođeni geslom naše akcije „Ne dvoji, za drugog izdvoji“.

 

Izvor: hck.hr

Scroll to Top
Skip to content