Ispomoć u provođenju projekta Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije

Na poziv Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije postavljeni su šatori Društva Crvenog križa Zagrebačke županije kao pomoć u provođenju promotivno-informativnog i preventivnog događanje KardioPRotect, održanog u Velikoj Gorici.

Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije, u svojstvu korisnika bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda, započeo je realizaciju projekta „Smanjimo smrtnost od kardiovaskularnih bolesti kroz prevenciju i edukaciju na području Zagrebačke županije – KardioPRotect“.

Cilj ovog projekta je povećanje znanja i svijesti građanki i građana Zagrebačke županije o važnosti prevencije kardiovaskularnih bolesti, kroz provedbu stručnih, informativno-promotivno i edukacijskih, ali i konkretnih preventivnih aktivnosti/pregleda čime će se doprinijeti smanjenju oboljenja kod šire populacije. Projektom se želi djelovati preventivno na mlađu populaciju obzirom na pogubne podatke najniže tjelesne aktivnosti kod mladih u dobi od 15 do 24 godine. U aktivnostima projekta zastupljeno je zrelo i starije stanovništvo koje se nalazi u visokom riziku od kardiovaskularnih bolesti jer povećanje smrtnosti počinje u dobi iznad 50 godina i raste prema najstarijim dobnim skupinama.

Scroll to Top
Skip to content