Nacionalna vježba interventnih timova “Jastrebarsko 2021.- naučene lekcije”

Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije i gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko bili su domaćini a Hrvatski Crveni križ organizator nacionalne vježbe županijskih interventnih timova Hrvatskog Crvenog križa koja se održala u Jastrebarskom na prostoru Logističkog centra Ravnateljstva civilne zaštite od 9. do 12. rujna ove godine.

Sudionike vježbe na početku je pozdravio izvršni predsjednik Robert Markt koji je tom prilikom svim sudionicima poručio kako je spremnost i uvježbanost ključna za pravodoban i učinkovit odgovor na krizne situacije.

U ime Zagrebačke županije službenom otvorenju vježbe nazočila je pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Ksenija Čuljak.

Sudionicima se obratio pomoćnik ministra unutarnjih poslova i ravnatelj Civilne zaštite Republike Hrvatske Damir Trut i načelnik stožera civilne zaštite Jastrebarsko gospodin Mladen Gugec.

Na vježbi su sudjelovali pripadnici županijskih interventnih timova Hrvatskog Crvenog križa iz 16 županija, s više od 80 članova, od toga 12 članova Društva Crvenog križa Zagrebačke županije.

Vježba se održavala na temu potresa, a cilj vježbe bio je pripremiti sve članove interventnih timova na kvalitetan odgovor na krizne situacije te izgraditi samodostatnost svakog pojedinca, ali i tima u cjelini.

Provjeravala se usvojenost naučenih lekcija iz katastrofalnog potresa koji je u prosincu prošle godine pogodio područje Sisačko-moslavačke županije.

Vježbom su bile obuhvaćene aktivnosti psihosocijalne podrške, službe traženja, logistike, prve pomoći, zaprimanja i distribucije humanitarne pomoći, organizacije smještaja za evakuirane osobe i komunikacije između svih razina unutar Hrvatskog Crvenog križa.

Scroll to Top
Skip to content