Obilježen Svjetski dan zdravlja

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Svake se godine 7. travnja pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije obilježava Svjetski dan zdravlja.

Tema ovogodišnje javnozdravstvene kampanje je “Depresija: razgovarajmo” (eng. Depression; let’s talk).

Depresija je mentalna bolest koju karakteriziraju značajne promjene raspoloženja u duljem vremenskom razdoblju, a utječe na sve aspekte oboljele osobe. Osim što utječe na svakodnevicu depresivne osobe, utječe i na odnose s njezinim bližnjima – obitelj, prijatelje, partnere.

Cilj ovogodišnje kampanje je informirati javnost o simptomima i posljedicama depresije te osvijestiti koji su oblici pomoći dostupni za prevenciju i liječenje. Kampanjom se nastoji potaknuti oboljele da lakše potraže stručnu pomoć te pružiti podrška njihovim bližnjima u borbi s ovom teškom mentalnom bolešću.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][vc_row_inner equal_height=”yes” gap=”10″][vc_column_inner width=”1/4″ css=”.vc_custom_1504701165037{border-right-width: 1px !important;border-right-color: #dddddd !important;border-right-style: solid !important;}”][vc_icon icon_fontawesome=”fa fa-youtube-square” color=”custom” background_style=”rounded-outline” background_color=”custom” size=”lg” align=”center” custom_color=”#dd3333″ custom_background_color=”#dd3333″][vc_column_text]Pogledajte kratki animirani video koji objašnjava što je depresija[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=XiCrniLQGYc”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

Scroll to Top
Skip to content