Održana velika smotra za početak Tjedna Crvenog križa

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Hrvatski Crveni križ, najveća humanitarna organizacija u Republici Hrvatskoj, 7. svibnja 2017. godine obilježila je Svjetski dan Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca (8. svibnja), ali i početak Tjedna Crvenoga križa u Hrvatskoj (od 8. do 15. svibnja). 

Od 10 sati na zagrebačkom Jarunu, svi zainteresirani mogli su vidjeti koje su sve humanitarne aktivnosti Hrvatskog Crvenog križa koje doprinose općem društvenom boljitku (prva pomoć, prevencija ovisnosti, briga o vodi, sanitaciji i higijeni u katastrofama, promocija zdravlja, podjela humanitarne pomoći, skrb o starijima i nemoćnima, posudionica medicinskih i ortopedskih pomagala, darivanje krvi, …). Posjetitelji su mogli isprobati neke od naših aktivnosti, ali i družiti se s našim korisnicima (osobe s invaliditetom, tražitelji azila, …).

Središnji događaj bila je pokazna vježba spašavanja života na vodi u kojoj su sudjelovali članovi interventnih timova. Netom nakon vježbe, posjetitelji su mogli vidjeti kako izgleda hitna dostava humanitarne pomoći u kojoj sudjeluje i vojni helikopter.

Osim šatorskog naselja (više od 30 šatora) koje se postavilo samo za ovu priliku, zainteresirani su mogli pogledati modernu opremu Crvenog križa koja se koristi u mirnodopskim, ali i kriznim uvjetima – čamce za spašavanje, pročišćivače vode, terenske kuhinje, pumpe, agregate i ostalo.

Osim prezentacije svih aktivnosti građanstvu i uzvanicima, cilj smotre bio je testiranje i prezentiranje snaga HCK, kao i okupljanje svih članova interventnih timova na području Republike Hrvatske.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Scroll to Top
Skip to content