Održan drugi edukativni kamp na Sljemenu za tim Klinci čuvalice životinja u sklopu europskog projekta “Razvoj školskog volontiranja uspostavom mreže volonterskih klubova Crvenog križa”

[vc_row 0=””][vc_column 0=””][vc_row_inner 0=””][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”333″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”334″ img_size=”full” onclick=”custom_link” link=”http://www.strukturnifondovi.hr/”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner 0=””][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text 0=””]

Europska Unija

Zajedno do fondova EU

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text 0=””]Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text 0=””]U sklopu projekta Razvoj školskog volontiranja uspostavom mreže volonterskih klubova Crvenog križa održan je drugi edukativni kamp za učenike volontere koji su uključeni u tim Klinci čuvalice životinja.  Od petka 26.01. do nedjelje 28.01.2018. u Domu Crvenog križa Zagreb na Sljemenu 50 učenika volontera imalo je prilike slušati i učiti kako brinuti o psima, kako prepoznati bolesnu ili ozlijeđenu mačku/psa, koje su metode školovanja/treninga pasa, koje su karakteristike napuštenih životinja, kako pronaći i odabrati privremeni smještaj za kućnog ljubimca, što je čipiranje i zašto se radi te zašto je važna kastracija/sterilizacija.

Demonstrativne vježbe održale su se uz prisustvo pokaznog pokaznog psa Sisi, a edukatorica tijekom cijelog kampa je bila Petra Bajan iz Dumovca – skloništa za nezbrinute životinje grada Zagreba.

Osim učenja, volonteri su se okušali i u izradi origami psa i maski životinja po izboru, što su vrlo brzo savladali te pokazali svoju kreativnost, a za to su dobili i nagrade.

Između predavanja i vježbi mali volonteri imali su dovoljno slobodnog vremena za druženje i upoznavanje, ali i rekreaciju – pa tako nije izostala ni šetnja Sljemenom koje ovaj put nije bilo prekriveno snijegom.

Veselimo se trećem kampu koji će se održati od 02.02. – 04.02.2018. te novom znanju i pozitivnim dojmovima koje će naši volonteri ponijeti kući 🙂

“Jako mi se svidjelo, svi smo se sprijateljili. Bilo je vrlo zanimljivo i ovo što sam naučila i poboljšala svoje znanje, upotrijebit ću u budućnosti.”

Više fotografija s kampa pogledajte na našem Facebook-u :)[/vc_column_text][vc_separator][vc_facebook][/vc_column][/vc_row][vc_row 0=””][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”323″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”347″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”325″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

Scroll to Top
Skip to content