Zagrebačka županija i DCK Zagrebačke županije potpisali Ugovor o dodjeli sredstava za opremanje županijskih interventnih timova

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Povodom obilježavanja Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić potpisao je s predstavnicima operativnih snaga sustava civilne zaštite Zagrebačke županije ugovore o dodjeli 3.762.000 kuna.

„Priroda vašeg posla je takva da često spašavajući tuđi život, neminovno riskirate vlastiti. No, ako su vam osigurani pristojni resursi s kojima možete nabaviti sigurniju opremu, vozila i polaziti edukacije, onda je taj rizik znatno manji“, rekao je župan Kožić.

Dodijeljena sredstva su, u odnosu na prošlu godinu, povećana za 800.00,00 kuna zbog sve ekstremnijih prilika u ljetnim i zimskim mjesecima.

Uz predstavnike Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, Hrvatske gorske službe spašavanja stanica Samobor i Zagreb te Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa, Ugovor je potpisala i ravnateljica Društva Crvenog križa Zagrebačke županije – Andrea-Silvija Hotujac, čime se uspješno nastavlja suradnja Zagrebačke županije i DCK Zagrebačke županije.

DCK Zagrebačke županije dodijeljena su sredstva u iznosu od 80.000 kuna koja će se iskoristiti za sufinanciranje opremanja županijskih interventnih timova.

Fotografije su preuzete sa stranice Zagrebačke županije.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_facebook][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

Scroll to Top
Skip to content