Održana edukacija za koordinatore volontera u sklopu projekta „Razvoj školskog volontiranja uspostavom mreže volonterskih klubova Crvenog križa“

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda
Zajedno do fondova EU
Europska Unija
Zajedno do fondova EU.

 

U sklopu europskog projekta Razvoj školskog volontiranja uspostavom mreže školskih volonterskih klubova Crvenog križa, čiji je nositelj DCK Zagrebačke županije, odrađeni su prvi koraci u ostvarenju općeg cilja projekta, a to je stvaranje educiranog kadra za menadžment volontera.

Krajem lipnja i početkom srpnja održane su edukacije za koordinatore volontera, odnosno predstavnike gradskih društava Crvenog križa Zagrebačke županije. Edukacije su se održale u Domu Crvenog križa na Sljemenu, a vodili su ih predavači iz partnerske organizacije GMK Križevci – Ivan Augustinčić i Željko Jurković. Koordinatori su educirani o menadžmentu volontera, odnosno o tome kako planirati volonterski program, kako opisati posao volontera, kako pronaći, odabrati i uključiti volontere, kako pratit i evaluirati, a na kraju i nagraditi njihov rad.

Koordinatori će u suradnji s mentorima volontera na gradskim razinama koordinirati aktivnosti mladih volontera koji će se uključiti u Projekt i raditi na održivosti novonastalih volonterskih timova.

Edukacija koordinatora volontera u Domu Crvenog križa na Sljemenu

Sljedeća faza provedbe Projekta je edukacija mentora volontera.

 

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_facebook][/vc_column][/vc_row]

Scroll to Top
Skip to content