Zajedno do fondova EU

Europska Unija
Zajedno do fondova EU

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda

Projekt Razvoj školskog volontiranja uspostavom mreže školskih volonterskih klubova Crvenog križa, čiji je nositelj DCK Zagrebačke županije, završio je i svoju treću fazu, a to je predstavljanje projektnih aktivnosti zainteresiranim učenicima u 32 suradničke škole i formiranje školskih volonterskih klubova.

Kroz listopad i studeni intenzivno se radilo na predstavljanju projekta i informiranju onih najvažnijih – djece i mladih. Ravnateljica DCK Zagrebačke županije Andrea-Silvija Hotujac, koordinatorica volontera Petra Kralj i voditeljica projekta Kaja Žulić zajedno čine projektni tim te su u protekla dva mjeseca obišle sve 32 škole na području 8 gradova Zagrebačke županije i na preko 50 prezentacija su predstavile projekt pred više od 2300 zainteresiranih učenika i učitelja.

Osim što je predstavljen projekt, učenici su informirani o tri glavna tima u koja se mogu uključiti kao volonteri – Mali interventni timovi, Klinci čuvalice životinja i Vršnjačka podrška učenicima i djeci imigrantima. Iz svake škole će u jedan od timova biti uključeno najmanje 5 djece i mladih, što znači da će na kraju u sklopu projekta gradska društva Crvenog križa na području Zagrebačke županije biti bogatija za minimalno 160 novih mladih volontera.

Kako bi što bolje obavljali svoju volontersku ulogu, volonteri će biti educirani na volonterskim kampovima na Sljemenu koji će započeti u siječnju 2018. godine, a prije toga će se raditi na međusobnom upoznavanju volontera na mjesečnim druženjima u gradskim društvima CK.

Fotografije sa svih predstavljanja dostupne su na facebook stranici DCK Zagrebačke županije.

Prethodni članakSljedeći članak
X